بررسی مطالب کتاب علوم تجربی <سلام :: منتظر نظرات و پیشنهادات گرم شماهستم دوست عزیز در صورت باز نشدن تمام وبلاگ آن را در فایرفاکس باز کنید ،با آرزوی موفقیت برای شما< امامی
  •  صفحه اصلی
  • >خط میخی باستان
    •برای تبدیل نام فارسی خود به خط میخی روی متن زیر کلیک نمایید

    لطفآ کلیک کنید

    >مدل های قبلی گوشی شما
    •چگونه بفهمیم که سیم کارت ما روی چه گوشی های بوده ؟ برای پیدا کردن مدل های گوشی خود کلیک کنید

    لطفآ کلیک کنید

    - ایمیل . طراح وبلاگ
    sk_emami@yahoo.com
    - جی میل . طراح وبلاگ
    ka.emami@gmail.com
    فهرست مطالب جدید کلیک کنید فهرست مطالب شماره 1
    دانلود سوالات امتحانی پایه هفتم
    دانلود سوالات امتحانی پایه هفتم
    مخترع برق کیست ؟
    ویژگی های گروههای خونی در انسان
    تعیین زوایای پیوندی با استفاده از ساختار لوویس
    سوالات امتحان کار و انرژی سوم راهنمایی
    انواع میکروسکوپ
    تفاوت انرژی گرمایی و دما
    طبیعت زیبای الیگودرز
    تصویری از ضربان قلب انسان ( واقعی )
    گردش خون دوران جنینی( قبل از تولد)
    آستیگماتیسم
    زلزله چیست و چگونه به وجود می آید ؟
    چرا آسمان آبي است؟
    کره زمین در هفت جهت حرکت می کند.
    نمونه سوال از فصل اول کتاب علوم سوم راهنمایی
    *نمونه سوالات علوم سوم راهنمایی همه ی کتاب
    2 نمونه سوال بخش فشار سال سوم امتحانی
    *نمونه سوالات علوم سوم راهنمایی همه ی کتاب جدید
    روانشناسی رنگ ها
    200 سوال پایه دوم
    خطای چشم امتحان کنید
    طرح مقابله با زلزله -هتل - کشتی
    آشنايي با فشار هوا
    فِلدِسپاتها
    بهترین تصاویر علمی سال ۲۰۰۸
    توضیح جریان الکتریکی فصل 9 علوم سوم
    نمونه سؤال علوم اول راهنمایی(مستمر آذرماه)
    میدان مغناطیسی زمین
    چرخه آب سال اول راهنمایی
    فهرست مطالب جدید کلیک کنید فهرست مطالب شماره2
     آشنایی با آنفولانزایی خوکی N1H1
     شیوه صحیح مطالعه و درس خواندن
     مراحل توليد مثل در انسان ، -سوم راهنمايي
     ساختمان زمین
     علت وقوع زلزله
     شگفت های جهان علم
     شدت زمین لرزه
     دستگاه ایمنی بدن چگونه است
     دستگاه ایمنی بدن چگونه است
     آیا شما مدانستید :که ........... .........
      اسامي تعدادي از گياهان داروئي و خواص درماني آنها :
      بمتن بخش 5 منظومه شمسی فراتر از زمین سوم راهنمایی
     سوالات فصل 5 فراتر از زمین سوم راهنمایی
     پاسخنامه سوالات فصل 5 فراتر از زمین
     آفرینش منظومه شمسی در قرآن
     خورشید در قرآن
     زمین در قرآن
     موج های صوتی
     توضیح فصل انرژی سال اول
     سوالات و پاسخنامه بخش انرژی سال اول
     توضیح فصل گرما سال دوم
      سوالات وپاسخنامه فصل گرما سال دوم
     نمونه المپیاد های علمی سال سوم راهنمایی 1
      نمونه المپیاد های علمی سال سوم راهنمایی 2
     نمونه المپیاد های علمی سال سوم راهنمایی 3
     توضیح متن فصل کار وانرژی سوم 1
     نمونه سوالات بخش فیزیک سوم تستی
     نمونه سوال سال اول راهنمایی کل کتاب
     سوالات علوم سوم راهنمایی فصل 2-3-4-5
     نمونه سوالات سوم فصل 1 تا 9 کتاب
     نمونه سوالات علوم دوم راهنمایی کل کتاب
      نمونه سوالات اول راهنمایی گروه 2
      سوالات تستی بخش زمین شناسی سوم
      100 سوال بخش اول علوم سوم
      100 سوال بخش دوم علوم سوم
      نمونه سوالات سه ماه سه پایه علوم
     امواج فروصوت و فراصوت ومحدوده شنوایی با عکس
     توضیح فصل نیرو متن سال اول
     سوالات سال دوم ترم اول
     پایه گزاران علم شیمی امام صادق -جابر ابن حیان -ابوعلی سینا -ابوریحان بیرونی
     سوالات تستی کار و انرژی سوم 2
     طرز کار موتور موشک با تصاویر متحرک
      اندازه گیری فشار جامد مایع گاز سوم
     آب در خشکی فصل 9 علوم اول
     فصل 6 سنگها علوم دوم راهنمایی
     المپیاد سوم راهنمایی
     اتم ها و ترکیب های شیمیایی علوم سوم راهنمایی
     قلب و کار آن سال دوم
     انواع ابرها با تصویر آنها
     هورمون های گیاهی چگونه اند؟
     غدد درون ریز و هورمون ها
     تصاویر زیبا از گردش خون - سال دوم
     نمونه سوالات سوم راهنمایی خرداد
     نمونه سوال اول راهنمایی خرداد87
     نمونه سوال سوم راهنمایی خرداد86
     نمونه سوال سال اول نصف کتاب
     پلاتی پوس -پستانداران تخمگذار
     جرم دندان چیست و راه مقابله با آن چیست
     چرا گروه خونی های متفاوت داریم
     کمک های اولیه در آزمایشگاه علوم
     مطالب مهم در مورد غذا و سلامتی انسان
     کبد و مراقبت از کبد
     تصویر متحرک و کامل گردش خون انسان
     عکس سونو گرافی از تپش قلب
     هتل - کشتی طرح مبارزه با زلزله
     واکنشهای گلیکولیز و سوختن قند در سلول
     هورمون هاي گياهي ساختمان و کار آنها
     اجزای يک ميکروسکوپ نوری معمولي
     یکا های (معیار های بین المللی) اندازه گیری دمای هوا
     مثلث سرعت سال اول راهنمایی

     تحقیق در باره - مریخ
     سدنا دهمین سیاره منظومه شمسی
     تتفاوت انرژی گرمایی و دما
     انواع میکروسکوپ
     آستیگماتیسم
     کره زمین در هفت جهت حرکت می کند.

    وبلاگ های آموزشی و سرگرمی
    >دیکشنری انلاین
    •برای جستجوی معنی کلمات انگلیسی و فارسی خود از این سایت استفاده کنید

    لطفآ کلیک کنید

    >تبدیل واحدهای دما
    • برای تبدیل سلسیوس به فارنهایت و کلوین روی لینک زیر کلیک نمایید

    لطفآ کلیک کنید

    - علمی
    نویسندگان وبلاگ
    <سید کمال الدین امامی> - <-دبیر علوم تجربی->

    وضعیت مدیر:

    ">" />
    لوگو

    » پاسخ فعالیت های کتاب علوم تجربی پایه دوم راهنمایی( زيست شناسي )

    کلاس دوم

    پاسخ فعالیت های کتاب علوم تجربی پایه دوم راهنمایی( زيست شناسي )

    آزمایش کنید صفحه 111
    هدف از انجام این فعالیت پرورش مهارت مشاهده ، کاربرد ابزار ، استنباط ، پیش بینی ، فرضیه سازی و اندازه گیری است. از طریق این فعالیت مفهوم جذب و دفع مواد و حتی پدیده ی انتشار را هم به دانش آموزان می آموزید.
    در این آزمایش آن چه حجم خلال ها را بیشتر و یا کمتر می کند جذب یا دفع آب موجود در سلول هاست. سلولی که آب جذب می کند متورم می شود و آن که آب از دست می دهد چروکیده می شود هرچه اختلاف غلظت مایع درون سلول با محیط بیرون سلول بیشتر باشد جذب یا دفع آب شدید تر و بیشتر است بنابراین میزان چروکیدگی خلال ها در ظرف شماره ی 3 باید زیاد تر باشد. از دانش آموزان بخواهید آزمایش را با خلال سیب زمینی پخته نیز انجام دهند و نتیجه ی آن را با آزمایش قبل مقایسه کنند. در خلال پخته به علت مرگ سلول ها نفوذ پذیری غشا بیشتر است. .
    فکر کنید صفحه ی 112

    در سلول جانوری دیواره ی سخت سلولی ، بخش تولید غذا و واکوئول (انباری) بزرگ وجود ندارد . سيتوپلاسم و هسته به كناره هاي سلول انتقال يافته است همچنین تعداد میتوکندری ها) بخش تولید انرژی )در سلول گیاهی بیشتر از جانوری است این تفاوت ها سبب شده است که کار سلول گیاهی و جانوری متفاوت باشد . مثلا بخش تولید غذا در سلول گیاهی می تواند با استفاده از نور خورشید غذاسازی کند به همین دلیل گیاهان تولید کننده اند و یا این که دیواره ی سلولی سخت دارند که همانند اسکلت موجب استحکام بافت گیاهی می شود .به همين د ليل سلول گياهي شكل خود را حفظ مي كند.
    مشاهده کنید صفحه ی 113

    سلول های پوسته ی پیاز مانند آجرهایی در کنار هم قرار گرفته اند اما سلول های پوششی داخل گونه از هم جدا و به صورت پراکنده دیده می شود .
    هسته ی سلول های گونه تقریبا در بخش مرکزی سلول نسبت به سلول ها کوچک و پر رنگ تر دیده می شود. اما در سلول های پیاز هسته در کنار سلول هم دیده می شود .
    سلول های گونه تقریبا گرد یا بیضوی شکل و دیواره ی نازک آن ها دیده نمی شود اما سلول های پیاز شکل هندسی منظم چند ضلعی دارند و مانند آجرهای یک ساختمان در کنار هم قرار دارند . دیواره ی سخت اسکلتی آن ها نیز ضخیم است.
    اندازه گیری بزرگی سلول در زیر میکروسکوپ
    ابتدا یک قطعه خط کش پلاستیکی شفاف به طول تقریبی 10 سانتی متر را مانند لام روی صفحه ی میکروسکوپ می گذاریم و با بزرگ نمایی کم میکروسکوپ درجه ی آن را پیدا می کنیم در این حال خط کش را طوری در میدان دید قرار می دهیم که لبه ی درجه بندی خط کش دقیقا در قطر دایره ی میدان دید واقع شود تعداد فواصل را که بر حسب میلی متر است می شماریم بدین ترتیب قطر میدان دید میکروسکوپ با عدسی شیئی ضعیف بر حسب میلی متر به دست می آید .
    حال لام دارای سلول پیاز را روی صفحه ی میکروسکوپ می گذاریم و در محل قطر تعداد سلول های به دنبال همدیگر را می شماریم آن گاه از تقسیم قطر میدان میکروسکوپ بر تعداد سلول ها ، قطر تقریبی هر سلول به دست می آید.
    فکر کنید صفحه ی 115
    می دانیم که سلول از طریق سطح ، برای حجم خود با محیط بیرون مبادله ی مواد دارد در صورتی که سلول از حد معینی بزرگتر شود سطح آن نمی تواند نیاز های حجم را برطرف کند زیرا سطح با توان 2 و حجم با توان 3 رشد می کند. بنابر این طبق شکل افزایش حجم بسیار بیشتر از افزایش سطح است. به همین دلیل سلول برای تامین نیاز های خود لازم است تقسیم شود تا سطح آن زیاد شده و نیازهایش را تامین کند.
    مقایسه کنید صفحه ی 117
    سلول های بافت چربی مسطح بوده وشکل هندسی معینی ندارند هسته ی آنها در گوشه ی سلول قرار دارد و بیش تر حجم سلول را بخش ذخیره ای تشکیل می دهد.
    بافت خون سه نوع سلول دارد:
    گلبول قرمز : کروی شکل بوده و بخش مرکزی آن فرو رفته است هسته ندارد و دارای ماده قرمز رنگی است و کار آن انتقال گاز های تنفسی است.
    گلبول سفید : شکل خاصی ندارد دارای یک هسته ی یک قسمتی یا چند قسمتی است و عمل دفاع را بر عهده دارد
    پلاکت ها شکل خاص ندارند و به عمل انعقاد خون کمک می کنند.
    بافت خون:

    خون از سلول های متفاوتی ساخته شده است که هر کدام وظیفه ی مخصوصی را بر عهده دارد ولی با یکدیگر هماهنگ بوده و موجب هماهنگی کار خون می شود.
    تفسیر کنید صفحه 118

    کوچک ترین بخش بدن جانداران که زنده است و می تواند همه ی کارهای موجود زنده را انجام دهد سلول نام دارد .
    سلول چربی می تواند چربی ها را ذخیره کند اما سلول برگ گیاه نازک و پهن است و دارای مولکول های کلروفیل است که می تواند نور گیاه را جذب کند و غذا بسازد اما یک سلول ماهیچه ای دوکی شکل است و قابلیت انقباض و حرکت دارد بنابراین سلول ها با توجه به نوع کار آن ها شکل و اندازه های متفاوت دارد.
    فکر کنید صفحه 119
    همان طور که یک شهر از بافت های گوناگون مانند نانوایی ، قصابی ، قنادی و ... تشکبل شده است وهریک از این بافت ها كار هاي جداگانه ای را انجام می دهند و در کنار هم نیاز های شهر را تامین می کند و اگر یکی از این بافت ها نباشد مشکلات پیش می آید در یک اندام هم بافت های مختلف و مرتبط به هم وجود دارند که به انجام فعالیت اندام کمک می کنند مثلا در معده بافت خونی ، بافت عصبی ، بافت ماهیچه ای ، بافت پیوندی و... وجود دارد که هریک از این بافت ها با انجام وظایف خود سبب می شوند که این اندام وظایف خود را انجام دهد.
    مشاهده کنید صفحه 119
    سلول ها نازک و پهن هستند و درکنار هم قراردارند وبافت پوششی سطح خارجی کلیه را تشکیل می دهند.
    فکر کنید صفحه 122

    (1) افرادی که فعالیت های ورزشی شدید انجام می دهند یا شغل آن ها با فعالیت شدید بدنی ارتباط دارد مانند ورزشکاران ، کارگران بنایی
    (2) فعالیت هایی که در آن ها ماهیچه های بدن فعالیت کمتری انجام می دهند انرژی کمتر و فعالیت هایی که در آن ها ماهیچه سریع تر کار می کنند انرژی بیشتر نیاز دارند.
    3) (نوزادان ، کودکان و نوجوانان زنان بار دار و شیرده به غذاهایی احتیاج دارند که برای رشد مناسب است. زیرا در سنین سرعت رشد بدن نسبت به سایر زمان ها بیشتر است.اما اافراد سالخورده به این نسبت نیاز ندارند.
    بحث كنيد صفحه 128
    ویتامین های محلول در چربی
    بیشتر از ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره می شوند . مقدار اضافی ویتامین های محلول در آب همراه آب اضافی بدن دفع می شود .
    کمبود هر دو باعث تولید بیماری می شود . به طور مثال کمبود ویتامین ث (ویتامین محلول در آب) باعث تولید بیماری اسکوربوت و کمبود ویتامین آ (ویتامین محلول در چربی) باعث بیماری شب کوری می شود.
    استفاده ی بیش از حد از ویتامین های محلول در چربی خطرناک تر از ویتامین های محلول در آب است . زیرا این ویتامین در بدن ذخیره می شود. ویتامین های محلول درآّ مانند ویتامین ث مقاومت کمتری نسبت به حرارت دارند.
    بحث کنید صفحه 130
    کودکان و نوجوانان باید به اندازه کافی از انواع مواد غذایی استفاده کنند تا مواد مورد نیاز برای رشد و ترمیم سلول ها و فعالیت های روز مره ی آن ها توسط غذا تامین شود ولی در مورد افراد مسن محدودیت هایی در مصرف بعضی از مواد غذایی (بخصوص قند و چربی) لازم است .
    (1) کیک ، مربا ، شیر = غلات ، میوه و قند ، شیر .
    (2) نان ، پنیر ، کره و چای = غلات ، شیر ، چربی ، نوشیدنی .
    (3) نان ، خامه ، عسل ، چای = غلات ، چربی ، قند ، نوشیدنی .
    (4) نان ، خرما ، شیر ، گردو = غلات ، قند ، شیر ، گوشت.
    از نظر کافی بودن = صبحانه ی شماره ی 1 و 4 گروه های بیشتری از مواد غذایی را شامل می شود.
    از نظر تنوع داشتن = صبحانه ی شماره ی 4 از تنوع بیشتری برخوردار است.
    جمع آوری اطلاعات صفحه 132
    هدف از طرح این فعالیت جلب توجه دانش آموزان به اهمیت تنوع و برخورداری از انواع مواد غذایی است هدف از طرح این فعالیت جلب توجه دانش آموزان به اهمیت تنوع و برخورداری از انواع مواد غذایی است گیاهخواری عملا به حذف گوشت یا برخی محصولات با منشا حیوانی، بسته به درجه گیاهخوار بودن از رژیم غذائی اطلاق می شود.

    انواع متفاوتی از گیاهخواری وجود دارد که هریک منافع و البته مشکلات مربوط به خود را دارند.اولین نوع از سه روش عمده آن که رایج ترین آنهاست روش ovo-lacto می باشد. گیاهخواران اوو – لاکتو هیچ گونه گوشتی (گوشت قرمز ، ماکیان ، غذاهای دریایی) نمی خورند ، اما تخم مرغ و محصولات لبنی را مصرف می کنند.گروه دوم به Lacto معروفند.گیاهخواران گروه لاکتو گوشت و تخم مرغ نمی خورند اما لبنیات را در برنامه غذائی خود دارند.آخرین گروه با سخت ترین رژیم غذائی ، Vegans هستند.گیاهخواران وگان، گوشت، تخم مرغ، لبنیات، غذاهای حاوی محصولات جانبی حیوانی و حتی عسل نمی خورند.این گروه حتی از محصولات چرمی، پشمی، پوست خرگوش، ابریشمی، یا هرگونه محصول بدست آمده از حیوانات استفاده نمی کنند.علاوه بر این افرادی هستند که ترجیح می دهند گوشت قرمز نخورند اما از گوشت ماکیان و غذاهای دریایی استفاده می کنند.از جمله گروهی بنام نیمه گیاهخواران semi-vevetarian که محصولات لبنی ، تخم مرغ ، مرغ و ماهی مصرف می کنند اما گوشت دیگری نمی خورند.گروه دیگري هم به نام پسکو pesco-vegetarian از فرآورده های لبنی، تخم مرغ، و ماهی تغذیه می کنند اما از انواع دیگر گوشت پرهیز می كنند.برخی گیاهخواران رژیم میوه خواری دارند (frutarians) که در واقع نوعی رژیم وگان است و در آن مصرف غذاهای پخته به حداقل می رسد و بیشتر از میوه های خام ، خیار و گوجه ، و نیز از دانه ها استفاده می شود.این گروه تنها ان دسته از خوراکیهای گیاهی راانتخاب می کند که چیدن آنها منجر به مرگ گیاه نشود. و بالاخره جوانه خواران (sproutarians) نیز در میان این گروه دیده می شوند که عمدتا از جوانه ها، دانه ها ، و برنج تغذیه می کنند بنا بر نظر متخصصين تغذيه ، رژيم گياهخواري مي تواند سالم و کافي باشد اما اينکه رژيم گياهخواري بهتر و سالم تر از رژيم غذائي معمولي است بستگي به مواد موجود در رژيم گياهخواري دارد . مطالعات عموماً نشان مي دهد که گياخواران ۳۰ درصد کمتر از افرادي که گوشت ، ماهي و مرغ مصرف مي کنند دچار مرگ در اثر بيماريهاي قلبي مي شوند . اما درباره تأثير اين رژيم بر روي سرطان مطالعات قطعي وجود ندارد . رژيم هاي گياه خواري مي توانند سودمند باشند اما به شرط اين كه درست و دقيق برنامه ريزي شده باشند ، گياه خواران ضمن يك برنامه ي غذايي مناسب مي توانند ريسك بيماري هايي چون چاقي ، فشار خون بالا ، يبوست و سرطان كولن (بخشي از روده ي بزرگ) را كاهش دهند و در صورتي كه گياه خواران برنامه ي ضعيفي داشته باشند ريسك بيماري هايي چون استئوپروز ، نرمي استخوان ، آنمي مربوط به آهن و ويتامين 12B و كندي رشد در كودكان را مي توان انتظار داشت.
    فکر کنید صفحه ی
    138
    با عمل گوارش ،غذا ها خرد و با تغییرات شیمیایی حاصل از آن محلول می شوند
    آب و نمک ها و ویتامین ها در آب یا چربی حل می شوند و از ابتدا مولکول های کوچکی هستند که نیاز به خرد شدن ندارند
    با پختن غذا ها، غذا ها نرم تر و قابلیت هضم بهتری پیدا می کنند زیرا حرارت بافت های جانوری و دیواره سلول های کیاهی را متلاشی می کند و مواد درون سلول ها آزاد می شوند همچنین با پختن غذا اغلب میکروب ها و عوامل زنده ببماری زا مانند انگل ها از بین می روند.
    مقایسه کنید صفحه 139
    (1) آنزیم ها سرعت واکنش های شیمیایی را تغییر می دهند . (2) هر آنزیم فقط بر ماده ی معینی اثر می کند. (3) آنزیم های بعد از فعالیت دست نخورده باقی می ماند.
    آنزیم سمت راست سرعت شکستن مولکول های بزرگ و تبدیل آن ها به مولکول های کوچک را افزایش می دهد در حالی که آنزیم چپ باعث پیوند یافتن سریع تر مولکول های کوچک و تولید مولکول های بزرگ ترمی شود.
    فکر کنید صفحه ی 140

    زبان علاوه بر اینکه اندام چشایی است 1) موجب حرکت غذا در دهان و وبه جویدن کمک می کند
    2)در حرف زدن کاملا دخالت دارد و بیشتر حروف را با زبان می توان ادا کرد
    -عمل جویدن گوارش فیزیکی است و با آن قطعات غذا فقط به اجزای کوچک با همان ترکیب تقسیم می شود .-هر چه غذا بیشتر جویده شود کار آنزیم ها در دستگاه گوارش بهتر خواهد شد و گوارش شیمیایی بهتر صورت می گیرد.
    مشاهده کنید صفحه ی 140

    نوع دندان تعداد در کل دهان وظیفه
    پیش 8 بریدن غذا

    نیش 4 سوراخ کردن پاره کردن غذا

    آسیای کوچک 8 آسیاب کردن

    آسیای بزرگ 12 آسیاب کردن


    آزمایش کنید صفحه ی 142
    لیپید ها
    لوله ی شماره 1: بدون تغییر-لوله ی شماره 2 :چربی پراکنده شده است و مانند صفرا عمل می کند –لوله شماره :3تمام قطرات چربی در محلول پراکنده و حل شده است و مانند آنزیم های گوارشی چربی ها عمل کرده است.

    آزمایش کنید صفحه ی 142
    پروتئین ها
    لوله ی شماره 1 بدون تغییر-لوله ی شماره 2مقداری سفیده تخم مرغ کم شده است و مایع آن غلیظ تر به نظر می رسد – تغییر چندانی در مقدار سفیده تخم مرغ صورت نگرفته است فقط کمی تیره تر شده است –لوله شماره 4 تمام سفیده تخم مرغ در محلول حل شده است.
    فکر کنید صفحه ی
    148
    خون شامل پلاسما و ذرات شناور در پلاسما (گلبول های سفید ، قرمز و پلاکت ها) است. هنگامی که خون لخته می شود پروتئین محلول پلاسما که فیبرینوژن نام دارد به رشته های نا محلول فیبرین تبدیل می شود در نتیجه ذرات شناور پلاسما در لابه لای این رشته ها قرار می گیرند و ماده ای نیمه جامد که لخته نامیده می شود به وجود می آید . بنابر این در پلاسما فیبرینوژن وجود دارد اما در سرم که مایه ی حاصل از خون لخته شده است فیبرینوژن وجود ندارد.
    فکر کنید صفحه ی 149گیرنده ی عمومی ABدهنده ی عمومی O
    خون دارای اهمیت حیاتی است و وظایفی مثل انتقال مواد و تنظیم دما و وظایف دمافی را بر عهده دارد .
    خیر – چون هدیه ای از طرف خداوند بزرگ است و نمی تواند باعث برتری شود فقط افراد با تقوا برتری دارند. ولی O چون دهنده است مثل انسان هایی است که هرچه دارند در رضای خدا می دهند. و AB آدم های خسیس هستند که از همه می گیرند و جمع مال می کنند ولی انفاق نمی کنند.

    نوشته شده در  ساعت 13:29  توسط سید کمال الدین امامی  | 

    منتظر نظرات شما هستم; سید کمال الدین امامی دبیر علوم تجربی شهرستان الیگودرز By: آموزش دیگر™

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@کلیک کنید